31 decembrie 2008

"Dincolo de bine, dincoace de rau -Despre iubire"

aurtori: aurora liiceanu. alice nastase
O carte usoara, prea usoara, care se incadreaza perfect in seria consacrata de editura, literaturii soft- "Nemira Damen" ... Ca si deodorantele acum cartile pot fi de dama, de barbati, sau unisex... Acum apar edituri care dedica colectii exclusiv pentru femei... Si pe buna dreptate: cred ca foarte poeticele frustrari feminine sau abordarea mult prea succinta a acelorasi frustrari dintr-o perspectiva psihologica - vor poposi doar in mod exceptional mai mult de un sfert de ceas sub ochii vreunui prieten sau sot curios fie el si iubitor de literatura.
Subiectele de interes exclusiv feminin (nici macar feminist as putea spune ...) par franturi de articole desprinse din revistele pentru femei.
O carte comerciala, putina poezie, franturi de statistici, liste de subiecte la moda tratate superficial, doua nume actuale in lumea talkshow-lui romanesc, un produs nou impachetat lucios si oferit tinerelor sau mai putin tinerelor doamne si domnisoare ca alternativa mai literara la ultimul numar din Tabu, Cosmopolitan, sau ultimul episod din "Sex & the city".
o carte de citit la plaja ...

alte pareri:


Niciun comentariu: